Zoeken

Koning Mohammed VI belooft 50 miljard voor afgelegen regio’s

3 augustus 2015 - 21:15 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft in zijn toespraak aan de natie ter gelegenheid van het Troonfeest grote investeringen beloofd voor de ontwikkeling van afgelegen gebieden.

In de Atlas- en Rifgebergtes, de Sahara, de oases en een aantal dorpjes langs de Marokkaanse kust gaat de staat 50 miljard dirham investeren.

Deze ontwikkelingsplan is onderdeel van de tweede fase van het National Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) die momenteel wordt ontworpen. De Koning kondigde het plan zelf aan om een politisering van het project net voor de verkiezingen te vermijden.

Uit een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse zaken blijkt dat ruim 29.000 douars in 1272 gemeenten een tekort hebben aan "infrastructuur en sociale basisvoorzieningen met betrekking tot onderwijs, gezondheidszorg, water, elektriciteit, wegen, enz.".

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ruim 20.800 projecten bestudeerd. Deze projecten zullen ten goede komen aan "ruim 12 miljoen burgers in meer dan 24.000 dorpen, met een totaal budget van ongeveer 50 miljard dirham", aldus de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team