Zoeken

Marokko overtreft VS in fosfaatproductie

18 maart 2023 - 16:00 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Energie, Mijnbouw en Milieu meldt dat Marokko in 2022 de Verenigde Staten en Rusland heeft ingehaald met betrekking tot de productie van fosfaten.

Het koninkrijk staat nu op de tweede plaats op de lijst van het Amerikaanse instituut ’US Geological Suvery’, met een productie van 40 miljoen ton fosfaat, voor de Verenigde Staten en Rusland (13 miljoen ton) en na China dat bijna 85 miljoen ton produceerde.

Lees ook: Marokko is dankzij fosfaat "bewaker van de wereldvoedselvoorraad" geworden

Met 50 miljard ton aan fosfaatreserves, staat Marokko ook op de eerste plaats in de Arabische wereld, gevolgd door Jordanië (10 miljoen ton), Saoedi-Arabië (9 miljoen ton), Egypte (5 miljoen ton) en Tunesië (4 miljoen ton).

Volgens het instituut wordt de jaarlijkse wereldwijde fosfaatproductie geschat op 240 miljoen ton, met economisch winbare reserves van 69 miljard ton en potentieel winbare bronnen van 300 miljard ton.

Lees ook: Fosfaat is jokerkaart Marokkaanse diplomatie

Marokko heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de fosfaatindustrie en heeft ook geavanceerde technologieën geïntroduceerd om de efficiëntie te verbeteren. De productie van fosfaat is een belangrijke inkomstenbron voor het land, omdat het een cruciale grondstof is voor de productie van meststoffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team