Zoeken

Marokko: vrouwenvoetbal opgeschrikt door chantage

10 januari 2022 - 09:00 - Sport

©

Chantage, vervalsing van contracten, … De tuchtcommissie van de Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft spelers en officials geschorst die betrokken zijn bij nieuwe schandalen binnen vrouwenvoetbalclubs en amateurclubs. Omwille van de ernst van bepaalde feiten zijn er ook levenslange schorsingen uitgesproken.

Enkele maanden na het schandaal dat enkele speelsters en verantwoordelijken van verschillende vrouwenvoetbalclubs hun baan en carrière kostte, heeft de ethische commissie van de Marokkaanse voetbalbond nieuwe feiten bekend gemaakt die net zo ernstig zijn als de eerste.

Lees ook: Marokko: 3 jaar schorsing voor slaan coach

De coach en de voorzitter van de Ahl Marbaa-vereniging Fqih Ben Saleh, Jamal Zkiri en Abdelghani Chkibi, zijn levenslang geschorst en moeten elk een boete betalen van 50.000 dirham. Ze worden beschuldigd van chantage van hun spelers, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

De tuchtcommissie heeft eveneens de algemeen secretaris van de voetbalclub Wifaq Amtar Tetouan, Mustapha Skiri, voor twee jaar geschorst. Bij dezelfde club zijn ook twee spelers voor een jaar geschorst, omdat ze verschillende wedstrijden hebben gespeeld met vervalste licenties. De club kreeg verder ook nog een boete van 10.000 dirham.

Lees ook: Voorzitter Marokkaanse voetbalclub levenslang geschorst

Daarnaast werd de secretaris-generaal van de Regionale Liga Fez-Meknes, Oussama El Idrissi, voor 6 maanden geschorst en kreeg hij een boete van 15.000 dirham opgelegd. Hij belasterde de regionale scheidsrechtersopleider Aziz Mahraji op Facebook.

De voorzitter en de secretaris-generaal van Wydad Kelaat Sraghna zijn voor 4 maanden geschorst en kregen elk een boete van 15.000 dirham, omdat ze valse beschuldigingen op Facebook hadden gepubliceerd over leden van de centrale scheidsrechtersafdeling van de FRMF.

Lees ook: Marokkaanse voetbalclubs verloren 700 miljoen dirham door coronacrisis

Uiteindelijk is ook de voorzitter van de vereniging van vrienden van Martil Futsal, Rachid Hamdane, voor vier maanden geschorst en heeft hij een boete van 10.000 dirham gekregen, omdat hij de geloofwaardigheid van de juridische commissies van de FRMF heeft ondermijnd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team