Zoeken

Marokko: 3 jaar schorsing voor slaan coach

29 november 2021 - 12:00 - Sport

©

Voor het slaan van Mustapha Ouchrif, coach van Olympique Dcheira, is Abdelhadi Indjar, secretaris-generaal van dezelfde club, voor 3 jaar geschorst door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Naast deze schorsing werd hij ontslagen bij de club.

Volgens het dagblad Al Massae heeft de tuchtcommissie van de FRMF Abdelhadi Indjar voor drie jaar geschorst van alle sportactiviteiten en van elke aanwezigheid op het voetbalveld. Nadat deze sanctie is verstreken, kan hij niet terugkeren naar de club. Hij kreeg deze straf omdat hij gewelddadig was tegen Mustapha Ouchrif tijdens een wedstrijd tussen Olympique Dcheira en Jeunesse Al Massira, die eindigde in een overwinning voor de club uit Laayoune.

Lees ook: Marokko: arrestaties na dood supporter in Salé

De betrokkene moet ook een boete van 20.000 dirham betalen voor agressie jegens spelers en coaches tijdens de wedstrijd, in overeenstemming met art. 85 van de disciplinaire code in Marokko. De tuchtcommissie van de FRMF heeft de ernst van deze gebeurtenissen kunnen vaststellen omdat de situatie is gefilmd door de camera’s van het Moulay Rachid-stadion in Laayoune.

Mustapha Ouchrif werd ook voor 4 wedstrijden geschorst en kreeg een boete van 1500 dirham voor het beledigen van de secretaris-generaal.

Lees ook: Marokko: doden en gewonden na voetbalnederlaag

De directie van Olympique Dcheira verklaarde dat deze ongelukkige gebeurtenis het resultaat was van een meningsverschil tussen de twee mannen. Ze hadden nooit gedacht dat het uit de hand zou lopen. Abdelhadi Indjar moet zich ook verantwoorden bij de tuchtcommissie van de club.

Omdat hij spijt had van zijn acties, verontschuldigde hij zich bij de coach. Hij zegt kennis te hebben genomen van het besluit van de FRMF en meent dat zijn carrière voorbij is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team