Zoeken

Marokko: vrouwen vervolgd voor oplichting van elektronische loterij

5 februari 2021 - 14:40 - Marokko

©

Het openbaar ministerie in Rabat gaat twee vrouwen en een handelsagent vervolgen wegens fraude, oplichting en inbreuk op een geautomatiseerd gegevensverwerkingssysteem. De beklaagden zouden het computersysteem van een elektronisch loterijbedrijf hebben gehackt.

De twee vrouwen van 37 en 44 jaar oud waren zeer deskundig in het gebruik van computers en hebben deze kennis gebruikt om op illegale wijze 660.000 dirham bij elkaar te verzamelen. De twee hackers gebruikten een groot aantal elektronische accounts om geld mee in te zetten.

De gerechtelijke politie heeft samen met cybercrime-agenten onderzoek gedaan naar de zaak, wat resulteerde in de arrestatie van de twee hackers en een handelsagent. De hoofdverdachte had slechts een klein deel van het geld nog op haar persoonlijke rekening staan.

In afwachting van het verdere verloop van het onderzoek zijn de drie verdachten in voorlopige hechtenis genomen. Uit het onderzoek dat onder toezicht van het Openbaar Ministerie wordt uitgevoerd, moet blijken wat de omvang van de hackersorganisatie is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team