Zoeken

Opgelichte wereld-Marokkaanse vraagt hulp aan Koning Mohammed VI (video)

8 februari 2021 - 18:40 - Gemeenschap

©

Een Frans-Marokkaanse vrouw die in 2005 besloot om haar geld in een Marokkaanse onderneming te investeren, is het slachtoffer geworden van oplichting. De dader zou, samen met een notaris, de vrouw 30 miljoen dirham afhandig hebben gemaakt.

De vrouw heeft een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank van Agadir, die op 9 februari uitspraak zal doen over deze zaak. De vrouw wilde investeren in een vissersboot, maar heeft hierbij niet de officiële administratieve procedures gevolgd. In plaats hiervan heeft zij haar zaken laten behartigen door een tussenpersoon die haar vervolgens heeft opgelicht.

Ze merkte voor het eerst dat ze slachtoffer was van oplichting toen ze in 2006 ontdekte dat het bankcertificaat dat de tussenpersoon voor haar had laten maken een vervalsing was. De vermeende dader had meerdere valse papieren met de persoonsgegevens van de vrouw gebruikt om haar geld te verduisteren. Zo zou hij haar handtekening hebben nagemaakt om met behulp van een notaris een vastgoedtransactie af te sluiten. De notaris zit momenteel in hechtenis.

Nadat de vrouw een verlies heeft geleden van 30 miljoen dirham, probeerde de oplichter nog meer geld van haar los te krijgen. De vermeende dader, die nog steeds vrij is, zou hebben gedreigd om beslag te leggen op het appartement dat de vrouw in Marokko heeft. Hiervoor zou een deurwaarder al een betalingsbevel hebben uitgevaardigd.

De radeloze vrouw heeft nu een noodoproep gedaan aan de plaatsvervangende voorzitter van de Hoge Raad van de Rechtspraak, Mustapha Fares en de president van het openbaar ministerie, Mohammed Abdennabaoui. Ze hoopt ook dat Koning Mohammed VIzich met de zaak gaat bemoeien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team