Zoeken

Marokko: 10 jaar cel voor moordenaar homoseksueel

9 juni 2021 - 19:40 - Marokko

©

Het vonnis tegen een verdachte die in eerste aanleg tot vijf jaar gevangenisstraf was veroordeeld wegens moord op een homoseksueel in Fez, is in hoger beroep verdubbeld.

Het Hof van Beroep van Meknes heeft de jongeman, die beschuldigd wordt van moord met voorbedachten rade, veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Het dubbele van de straf die hij in eerste aanleg had gekregen, zo bericht het dagblad Assabah. Enkele maanden geleden werd het slachtoffer dood aangetroffen in zijn woning in de wijk Salam Sidi Said. Volgens het gerechtelijk politierapport van Meknes was hij in de hals en de borst gestoken.

Het woord "homoseksueel" dat de dader met het bloed van het slachtoffer op een muur had geschreven, stelde rechercheurs van de gerechtelijke politie in staat de verdachte te identificeren en te arresteren, nadat de forensische politie zijn vingerafdrukken op de muur had genomen en geanalyseerd.

Lees ook: Repressie homoseksualiteit in Marokko en de rest van de wereld

De jongeman, afkomstig uit Fez, gaf de feiten toe tijdens zijn verhoor. Hij zei dat hij door het slachtoffer was benaderd in het station van Sidi Said. Deze laatste overtuigde hem om hem te vergezellen naar zijn huis, om daar samen iets te drinken. Het slachtoffer zou, na een paar glazen alcohol te hebben genuttigd, hebben voorgesteld om seks met hem te hebben, hetgeen hij zou hebben geweigerd. Hij verklaarde dat het slachtoffer zo hard aandrong dat hij een mes uit de keuken haalde en hem doodstak.

De verdachte heeft zijn bekentenis voor de onderzoeksrechter bevestigd. Verschillende buren van het slachtoffer hebben ook aan de politie tijdens het vooronderzoek gezegd dat hij homoseksueel was en een voorliefde had voor alcohol. Deze getuigenissen hebben er ongetwijfeld toe geleid dat de rechter in eerste aanleg coulanter is geweest en de verweerder tot vijf jaar gevangenisstraf heeft veroordeeld. De rechter in hoger beroep was van oordeel dat het misdrijf voldoende ernstig was en verdubbelde de straf tot 10 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team