Zoeken

Marokko: vrouw laat zich in plaats van moeder vaccineren

19 februari 2021 - 20:40 - Gemeenschap

©

Gedreven door de angst voor een besmetting met het coronavirus, frauderen sommige Marokkanen om zich te laten vaccineren zonder dat zij ervoor in aanmerking komen. Een vrouw die nog niet tot een prioritaire doelgroep behoort profiteerde van de doses van haar moeder, door zich als haar voor te doen in Dchira El Jihadia, 10 km ten zuiden van het stadscentrum van Agadir.

Uit voorlopige gegevens van het onderzoek dat is ingesteld in dit verband, blijkt dat de respondent de identiteitskaart van haar moeder heeft gebruikt om de gezondheidswerkers in het Ahmed Behoui-vaccinatiecentrum te misleiden.

Zij werd ontmaskerd door de plaatselijke autoriteiten die aanwezig waren in het vaccinatiecentrum. Ze zagen dat zij niet de vereiste leeftijd heeft en constateerden dat ze op een frauduleuze manier van de doses van haar moeder heeft geprofiteerd.

Onder toezicht van het bevoegde parket werd er een onderzoek ingesteld om alle facetten van deze zaak op te helderen en de juridische gevolgen ervan vast te stellen.

Sinds het begin van de inentingscampagne zijn verschillende personen gearresteerd omwille van vergelijkbare overtredingen, voornamelijk plaatselijke ambtenaren en invloedrijke mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team