Zoeken

Marokko woont vredesbijeenkomst in Israël bij

29 april 2022 - 17:40 - Wereld

©

Eerder deze week nodigde de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz vertegenwoordigers van Arabische landen, waaronder Marokko, uit in Israël om aan een vredesbijeenkomst deel te nemen.

Benny Gantz maakte van de gelegenheid gebruik om zijn "vrienden in Marokko, Bahrein, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte" een Ramadan Kareem te wensen en riep op "de geweldige betrekkingen te versterken die bijdragen tot vrede en stabiliteit in de regio".

Lees ook: Marokko veroordeelt Israëlische aanval in Jeruzalem

Ook de nieuwe Israëlisch-Palestijnse spanningen die momenteel de krantenkoppen domineren, kwamen aan bod. Gantz verzekerde dat Israël alles zal doen wat in zijn macht ligt om de godsdienstvrijheid te handhaven. Hij beloofde actie te ondernemen tegen "extremistische groeperingen", die hij bestempelde als een "minderheid" die deze vrijheid wil ondermijnen.

Lees ook: Kritiek op vluchten Marokko-Israël van Royal Air Maroc

De "vredesreis" werd bijgewoond door de verantwoordelijke voor het Marokkaans verbindingsbureau in Tel Aviv, Abderrahim Bayoudd, de ambassadeur van de Emiraten in Israël, Mohammed Al Khaja, het plaatsvervangend hoofd van de diplomatieke missie van de Emiraten, Khalifa Al Suwaidi, het plaatsvervangend hoofd van de diplomatieke missie van Bahrein, Abdul Karim Ibrahim Abdul Karim Al Ansari, de adviseur van de Egyptische ambassade, Walid Talaat Sayed Ahmed Mahdi en de vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering Jonathan Schreyer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team