Zoeken

Marokko: volksvertegenwoordigers vertrekken illegaal naar Amerika

19 augustus 2019 - 18:00 - Marokko

©

Meerdere Kamerleden van de PJD-partij aan de macht in Marokko zouden van hun status van volksvertegenwoordigers misbruik hebben gemaakt om naar Amerika te emigreren.

Volgens Assabah vertrokken meerdere verkozenen van de islamitische partij kort na hun verkiezing naar de Verenigde Staten. De meesten deden in het geheim een aanvraag voor een toeristisch visum en maakten gebruik van hun status om van hun goede bedoelingen te overtuigen. Ook hun vertrek werd in de meeste gevallen geheim gehouden.

Een van deze Kamerleden is Rachid Brima, vice voorzitter van Ben Msik en regionale secretaris van de jeugdafdeling van de PJD in Casablanca-Settat. Hij vertrok kort na zijn verkiezing en de creatie van een communicatiebedrijf en woont nu in Canada.

Een andere geval dat door het blad wordt genoemd is dat van Yacine Tayei, een andere lid van de PJD die ook naar Canada vertrok. Hij was de provinciale secretaris van de PJD in de prefectuur van Ben Msik.

Lang voor hun vertrek was de vice-voorzitster van de wijk Maarif in Casablanca en tevens gemeenteraadslid op dezelfde wijze naar de Verenigde Staten vertrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team