Zoeken

Marokkaanse Kamerleden onder vuur door schandalige uitgaven

22 december 2019 - 14:10 - Marokko

©

Kamerlid Ghita Badroun van de PAM-partij, tevens voorzitster van de commissie belast met het evalueren van het openbaar beleid voor voorschoolse onderwijs, en haar collega’s van de MP, USFP en Istiqlal partijen, zijn in opspraak geraakt vanwege twee trips naar Oujda en Nador.

In totaal namen tien parlementariërs aan de twee reizen deel. De reis naar Oujda gebeurde aan boord van een speciaal gecharterde vliegtuig en voor Nador werd gekozen voor luxueuze auto’s.

Assabah bericht dat de dure reis van de parlementaire delegatie niet naar de zin was van Habib El Malki, voorzitter van het Marokkaanse parlement. De bewindsman heeft namelijk van de rationalisatie van de uitgaven van het parlement een prioriteit gemaakt. Sommige kamerleden keurden ook de houding van hun collega’s af.

Een andere bron van de Kamer van volksvertegenwoordigers oordeelt echter dat de reis met een vliegtuig geen verspilling van publiek geld was. Volgens deze bron moesten de leden van de commissie tevens meerdere scholen tussen Nador en Driouch bezoeken, waardoor de auto’s van het parlement werden ingezet. Op de vraag waarom voor de rest van de reis een vliegtuig was ingezet, weigerde de bron te antwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team