Zoeken

Jonge Marokkaanse migranten spelen met hun leven

20 september 2019 - 13:10 - Marokko

©

Enkele jonge Marokkaanse migranten hebben verschrikkelijke risico’s genomen om de Middellandse zee over te steken en naar Spanje te emigreren.

Een video van de jongens werd door El Faro de Ceuta gepubliceerd. In het filmpje ziet men vier jongens met opblaasbare bootjes achter rotsen verstopt. De jongens wilden rond middernacht vertrekken om niet te worden gezien door de veiligheidsdiensten.

Het filmpje werd door één van de jongens gefilmd. Wanneer de beelden werden opgenomen wordt niet vermeld. De jonge migranten werden volgens het blad door de Spaanse reddingsdiensten op zee opgepikt en naar Algeciras gebracht. Daar zouden ze door de Rode Kruis zijn opgevangen.

Maar het loopt niet altijd zo goed af. Vier jonge Riffijnen, Abdelouahab Allali (24), Noureddine Allali (31), Salih Zahaf (30) en Morad Zahmari (27) worden sinds begin deze maand vermist. De vier waren vanaf een strand in Nador met jetski’s naar Spanje vertrokken

Sinds het begin van het jaar probeerden 55.898 migranten via zee naar Spanje te vertrekken. 909 overleefden de oversteek niet. Vorig jaar kwamen 2000 mensen op dezelfde wijze om het leven.

Bladna.nl