9 augustus 2019 - 15:20 - Marokko
Marokko behoort tot de landen in de wereld die het meest aan voedselverspilling doen. Marokkaanse huishoudens besteden 34,5 procent van hun inkomsten aan voedsel. Daarvan belandt één derde in de vuilbak.
Volgens een onderzoek van de Hoge Planning Commissie verspillen Marokkaanse huishoudens tussen 32 en 34 procent van alle gekochte voedsel.
Mamoun Ghellab, oprichter van de Marokkaanse vereniging "Zero Zbel", stelt dat voedselverspilling goed is voor 10 procent van de inkomsten van Marokkaanse huishoudens.
"Het probleem raakt heel symbolische elementen in Marokko. We hebben een overproductie van droog brood, gezinnen kopen te veel, we beginnen iets en gooien het weg, terwijl het graan is dat geïmporteerd wordt dankzij subsidies", aldus Ghellab.
Bouazza El Kharrati, voorzitter van de Marokkaanse vereniging voor de bescherming en consumentenbegeleiding (AMPOC) en lid van de Mededingingsraad, noemt voedselverspilling "een echte plaag" in de Marokkaanse maatschappij. Marokkanen zijn het "gewend om grote hoeveelheden te kopen en vervolgens alles drie weken in de koelkast te laten alvorens het weg te gooien".
Racisme in België live op televisie onthuld
Ongelooflijke comeback: Marokko Afrikaans kampioen zaalvoetbal!
Nieuwe baan voor Tarik Sektioui
Anti-Amazigh racisme teistert Marokkaanse voetbal
Marokko bouwt gigantische scheepswerf om Spanje (en Europa) uit te dagen
Veel vluchten naar Marokko geannuleerd
Marokko bouwt gigantische scheepswerf om Spanje (en Europa) uit te dagen
Veel vluchten naar Marokko geannuleerd
Marokko en Algerije wedijveren ook over militair budget
Douanier in joggingbroek! Marokko kijkt verbaasd
Nador maakt van Kariat Arekmane vakantieparadijs
Cannabisthee? Marokko lanceert commercialisering
Marokko zet AI-camera’s in op scholen
Royal Air Maroc start nieuwe directe vlucht