Zoeken

Marokko bij landen die het meest voedsel verspillen

9 augustus 2019 - 15:20 - Marokko

©

Marokko behoort tot de landen in de wereld die het meest aan voedselverspilling doen. Marokkaanse huishoudens besteden 34,5 procent van hun inkomsten aan voedsel. Daarvan belandt één derde in de vuilbak.

Volgens een onderzoek van de Hoge Planning Commissie verspillen Marokkaanse huishoudens tussen 32 en 34 procent van alle gekochte voedsel.

Mamoun Ghellab, oprichter van de Marokkaanse vereniging "Zero Zbel", stelt dat voedselverspilling goed is voor 10 procent van de inkomsten van Marokkaanse huishoudens.

"Het probleem raakt heel symbolische elementen in Marokko. We hebben een overproductie van droog brood, gezinnen kopen te veel, we beginnen iets en gooien het weg, terwijl het graan is dat geïmporteerd wordt dankzij subsidies", aldus Ghellab.

Bouazza El Kharrati, voorzitter van de Marokkaanse vereniging voor de bescherming en consumentenbegeleiding (AMPOC) en lid van de Mededingingsraad, noemt voedselverspilling "een echte plaag" in de Marokkaanse maatschappij. Marokkanen zijn het "gewend om grote hoeveelheden te kopen en vervolgens alles drie weken in de koelkast te laten alvorens het weg te gooien".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team