Zoeken

Marokko: 4000 voedselmanden en 40.000 mondmaskers voor migranten

12 mei 2020 - 19:30 - Marokko

©

Begin deze week werden in Rabat en Casablanca 4000 voedselmanden en 40.000 mondkapjes verdeeld onder migranten uit sub-Sahara Afrika die illegaal in Marokko verblijven.

De manden en mondmaskers werden door het Nationaal Instituut voor Solidariteit met Vrouwen (INSAF) van Meriem Othmani gedoneerd.

Volgens de organisatie werd de donatie besloten na een oproep van Ebeha Beyeth Gueck, voorzitter van de Bank of Solidarity, om vluchtelingen uit sub-Sahara Afrika te steunen tijdens de coronacrisis.

De begunstigden zijn voornamelijk kuisvrouwen, callcenter agenten en dagarbeiders die in de informele sector werken. Allen verloren hun enige inkomstenbron na de afkondiging van de noodtoestand in de strijd tegen het coronavirus in Marokko.

Het INSAF heeft 4000 kits uitgedeeld met mondmaskers, desinfecterende producten zoals bleekmiddel en zeep, voedselproducten (rijst, suiker, pasta, olie, zout, enz.), en bewustmakingsfolders tegen het covid-19, met uitleg in het Engels en Frans over de voorzorgsmaatregelen en hygiëneregels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team