Zoeken

Marokko verscherpt regels voor gebruik vuurwapens

7 november 2022 - 21:30 - Marokko

©

Marokko heeft besloten zijn wetgeving inzake vuurwapens te moderniseren. Daartoe heeft het parlement deze week een wetsvoorstel aangenomen.

Het gaat om wetsontwerp nr. 86-21 betreffende vuurwapens, hun onderdelen, componenten, toebehoren en munitie, dat unaniem door het Parlement is aangenomen. Deze nieuwe tekst bepaalt dat voor het bezit, de handel, de invoer en de uitvoer van vuurwapens, een speciale vergunning nodig is.

Lees ook: Marokko verscherpt wet op bezit vuurwapens

Het doel is Marokko een juridisch kader te bieden dat in overeenstemming is met de verschillende technologische en technische ontwikkelingen in de sector, aldus minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken. Hij benadrukte dat het huidige rechtskader niet meer aan de huidige situatie beantwoordt, aangezien het niet voorziet in dwangsommen en de meeste bepalingen ervan derhalve verouderd zijn.

De nieuwe tekst beoogt de toepassing van de ontwerp-wet te verduidelijken. De artikelen hebben betrekking op jacht- en sportwapens, handvuurwapens, traditionele wapens, luchtdrukwapens, speciale wapens voor sportwedstrijden, maar ook op de onderdelen, componenten en toebehoren daarvan, en munitie.

Lees ook: Marokko: regeringsraad bespreekt wapengebruik

Iedereen die nu vuurwapens bezit of invoert al dan niet geheel of gedeeltelijk vervaardigd uit polymeren, 3D-geprinte wapens en geïnactiveerde wapens, riskeert een gevangenisstraf van een maand tot 20 jaar en een boete van 10.000 tot 2 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team