Zoeken

Marokko: het verraad van een voormalige soldaat

17 augustus 2019 - 15:20 - Marokko

©

Het gedrag van een voormalige piloot va het Marokkaans leger die 25 jaar in een cel van het Polisario heeft doorgebracht, wordt als een verraad beschouwd in Marokko.

Volgens Le360 maakt Ali Athmane misbruik van de eisen van Marokkaanse militairen die in gevangenissen in Algerije en het Polisario werden vastgehouden om "persoonlijke voordelen" te verkrijgen.

De voormalige militair zou samenwerken met meerdere organisaties die bekend staan voor hun vijandigheid tegenover Marokko. Athmane neemt onder meer deel aan protestacties van deze organisaties waardoor hij zijn land en het Marokkaans leger verraadt.

De medium bericht tevens dat Athmane "zodra hij het kan, het systeem bekritiseert en valse berichten verspreidt om het Marokkaans leger te schaden". Hij toont daarmee "ondankbaarheid voor degenen die hem helpen en die zijn familie gedurende de gehele periode van zijn gevangenschap hebben geholpen".

Naast een financiële hulp van 140.000 dirham van de Hassan II stichting voor sociale werken ontvangt Ali Athmane het salaris van een gepensioneerde kolonel, een invaliditeitspensioen en een lijfrente van de Marokkaanse staat. Hij bezit bovendien twee appartementen die hem door het leger werden toegekend aan een zeer voordelige prijs, alsook een taxivergunning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team