Zoeken

Marokko: celstraf voor beledigen voormalige premier

26 augustus 2019 - 17:40 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Casablanca heeft vrijdag een student tot drie maanden gevangenisstraf en een boete van 500 dirham veroordeeld voor het beledigen van de voormalige premier Abdelilah Benkirane.

Volgens Marokkaanse media noemde de student genaamd Saïd, Abdelilah Benkirane een "hond" in een sms-bericht. Twee andere studenten, Youssef en Mohamed, die in deze zaak verdacht werden, werden vrijgesproken.

Youssef kreeg tijdens Eid ul-Adha het telefoonnummer van de politicus van Mohamed. Hij belde de partijleider en vroeg hem een financiële hulp om het feest met zijn familie te gaan vieren. Youssef werd vervolgens bij Benkirane thuis ontvangen en kreeg 200 dirham.

Saïd, de enige veroordeelde verdachte, probeerde ook voordeel te trekken uit de vrijgevigheid van Benkirane. Hij kreeg zijn nummer van Youssef en belde hem om hem documenten te vragen die hij hem eerder zelf zou hebben laten toekomen in de hoop eens studiebeurs te ontvangen. Hij is wees en groeide op in het weeshuis Lalla Meryem.

Benkirane zou toen hebben geweigerd en hebben opgehangen. Wat er juist tijdens het gesprek werd gezegd is niet bekend. Wel reageerde Saïd kwaad en stuurde een beledigend bericht naar de voormalige premier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team