Zoeken

Marokko: verkeersslachtoffer vijf keer doorverwezen voor spoedoperatie

20 november 2020 - 17:40 - Marokko

©

Een inspecteur van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs is na een ongeluk, vijf keer doorverwezen naar een ander ziekenhuis voordat hij door een gespecialiseerde arts kon worden geopereerd. Hij raakte ernstig gewond bij een ongeluk nadat hij een inspectie had uitgevoerd op een school in de buurt van Sidi Bennour.

Het gaat om Mamoune El Khalfi, die tijdens zijn reis terug naar huis werd vergezeld door zijn collega Ahmed Moussaoui, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Om een nog onbekende reden verloor El Khalfi de macht over het stuur. Zijn collega liep slechts een kleine hoofdwond op, maar hijzelf raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht met botbreuken in zijn schouder en linkerarm.

El Khalfi werd in eerste instantie opgenomen in het provinciale ziekenhuis van Sidi Bennour. Daar kon hij niet geopereerd worden omdat de arts die is gespecialiseerd in botchirurgie niet aanwezig was. Vervolgens werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in El Jadida, waar hij om exact dezelfde reden niet terecht kon voor de ingreep. Hierdoor moest hij noodgedwongen naar Casablanca afreizen. Daar bezocht El Khalfi eerst drie klinieken waar hij ook niet kon worden geholpen. Bij de vierde kliniek kon hij wel terecht voor de operatie. Afgelopen maandag is hij geopereerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team