Zoeken

Marokko: veiling maakt weesmeisje gelukkig (foto’s)

27 november 2020 - 11:40 - Gemeenschap

©

Applicatiebegeleider Yatimi slaagde erin om binnen 24 uur en tegen een zeer hoge prijs, een tapijt te verkopen van een weesmeisje in de buurt van Azilal. Het tapijt van 0,9 bij 1,3 meter is aangekocht voor 250 dirham en werd op Instagram doorverkocht voor 20.000 dirham.

Toen Jalal Aaouita een bezoek bracht aan het centrum voor liefdadigheid Yatimi in Azilal, vroeg een klein meisje hem om haar te vergezellen naar de souk. Ze wilde een tapijt dat ze had gemaakt, verkopen voor 250 dirham.

"Ik kocht het vloerkleed van haar en zette het te koop op Instagram. Gewoon om te kijken of er bieders zouden reageren. Tot mijn verrassing begonnen de veilingen heel sterk en bereikten ze binnen een paar uur 15.000 dirham", vertelt Aouita, "uiteindelijk werd het tapijt nog dezelfde avond verkocht aan een koper in Rabat voor de prijs van 20.000 dirham."

De jongeman bedacht dat het geld in de toekomst van het kleine meisje geïnvesteerd moet worden, hij gaf haar 2500 dirham en vond een investeerder in de regio bereid om haar een ​​jaarlijkse studiebeurs geven.

Yatimi is een digitale applicatie voor monitoring en zorg voor wezen in Marokko. Yatimi heeft verschillende liefdadigheidscentra die het hele jaar door medische en sociale dekking bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team