Zoeken

"Marokko veiliger voor Joden dan Europa en VS"

5 april 2024 - 19:00 - Marokko

©

Volgens rabbijn Yoshiyahu Yosef Pinto is de veiligheidssituatie voor Joden in Marokko beter dan in New York en Europa. Hij bracht een bezoek aan Essaouira na de feestviering van Poerim met duizenden van zijn studenten in Manhattan.

"De situatie van Joden in Marokko is beter dan in New York en Europa, dankzij het beleid van Koning Mohammed VI en de veiligheidstroepen," verklaarde rabbijn Pinto tijdens een spirituele reis door Marokko, geciteerd door I24. Hij arriveerde eind deze week in het koninkrijk nadat hij Poerim had gevierd met duizenden van zijn studenten in Manhattan.

Lees ook: Israëlische diplomaat beschuldigt Marokko van "etnische zuivering" tegen Joden

Tijdens zijn reis naar Marokko bezocht de Israëlisch-Marokkaanse rabbijn de badplaats Essaouira, waar Tzadik Rabbi Chaim Pinto, die in 1845 stierf, begraven ligt. Hij nam de gelegenheid te baat om een speciaal gebed te reciteren voor de vrede van alle Joden in de wereld. "We bidden allemaal dat er snel vrede zal komen in het land Israël en in de hele wereld," zei rabbijn Pinto. "En ik hoop dat we binnenkort de kans krijgen om te getuigen van het einde van de strenge gerechtigheid en de verspreiding van genade en barmhartigheid in de wereld."

Lees ook: Hamas-Israël conflict: wat denken Marokkaanse Joden?

Tegenwoordig wonen er ongeveer 3000 Joden in Marokko - de grootste Joodse bevolking in Noord-Afrika - tegenover een kwart miljoen in het verleden. In 2020 waren er ongeveer 1 miljoen Marokkaanse Joden en Joden van Marokkaanse afkomst in Israël, op een totale bevolking van 9,1 miljoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team