Zoeken

Joden vieren Hiloula in Essaouira

20 september 2022 - 16:00 - Cultuur

©

Na een onderbreking van twee jaar wegens de coronacrisis vond de Hiloula-viering van rabbijn Haim Pinto dit jaar opnieuw plaats in Essaouira.

Meer dan 2000 Marokkaanse Joden kwamen dit jaar bijeen in Essaouira om de Hiloula van rabbijn Haim Pinto te vieren op de verjaardag van zijn dood.

Lees ook: Marokkanen doen joods erfgoed herleven

Op zijn Facebookpagina plaatste de Marokkaanse auteur Ahmed Ghayet een video van honderden Marokkaanse Joden die in Essaouira de Hiloula van rabbijn Haim Pinto vierden. In de video zijn ze zingend en dansend te zien terwijl ze foto’s van Koning Mohammed VI omhoog houden en met de Marokkaanse vlag zwaaien. Op deze manier willen zij hun gehechtheid aan hun vaderland tot uitdrukking brengen.

Lees ook: Mohammed VI roept Marokkaanse Joden op om in Marokko te investeren

"Ik ben er zeker van dat Israëlische toeristen zullen genieten van het verkennen van deze prachtige historische stad. Persoonlijk bewonder ik Essaouira ook," twitterde David Eyal, het plaatsvervangend hoofd van de Israëlische missie in Rabat. Van zijn kant deelde rabbijn David Hanania Pinto, de vijfde afstammeling van rabbijn Chaim Pinto, een video van de Joodse gemeenschap. Zij herdachten de gebeurtenis met verschillende rituelen, waaronder een bezoek aan de synagoge en het mausoleum van Haim Pinto.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team