Zoeken

Marokko zet presentator tv-programma Salvados land uit

9 juli 2021 - 15:40 - Marokko

©

Aflopen maandag is een filmploeg van het Spaanse tv-programma Salvados door de politie Marokko uitgezet omdat ze niet de benodigde vergunningen hadden om te mogen filmen in het koninkrijk. De journalisten van het actualiteitenprogramma waren voorbereidingen aan het treffen voor een reportage over de overstroming van een illegaal naaiatelier in Tanger, waarbij in februari 28 mensen zijn omgekomen. De presentator van het programma, Fernando “Gonzo” González, heeft op Twitter verteld wat er precies is gebeurd.

"Ik wilde het nieuws dat vanmiddag de ronde deed verduidelijken omdat we niet zijn gearresteerd", schrijft Gonzo op Twitter. "We dronken thee op een terras toen politieagenten in burger ons benaderden en vroegen om onze papieren te laten zien en wat het doel van onze aanwezigheid was", meldt de presentator.

"We vertelden hen dat we waren gekomen om de families van de 28 mensen die omkwamen in een textielatelier in februari in Tanger te spreken en te ontmoeten", vertelt de Spaanse journalist die ook aangaf dat ze slechts bezig waren met de voorbereiding van de reportage en dat ze nog niets hadden gefilmd. "Zoals we altijd doen voor een reportage, praten we met mensen om het verhaal te begrijpen en te kijken of er echt feiten zijn die ons in staat stellen om verslag uit te brengen", aldus Gonzo.

De Spaanse journalisten kregen echter de mededeling dat ze niet alleen een vergunning nodig hadden voor het filmen in Marokko. "De politie heeft ons laten weten dat we als journalisten, al was het maar om met mensen te praten, toestemmingen nodig hadden", schrijft de presentator. De groep Spaanse journalisten is door de politie naar de luchthaven van Tanger gebracht waar zij met de eerstvolgende vlucht naar Spanje zijn vertrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team