Zoeken

Marokko wil tsunami-waarschuwingssysteem aanschaffen

7 juni 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om een tsunami-waarschuwingssysteem aan te schaffen. De Marokkaanse kust is volgens wetenschappers niet beschermd tegen tsunami’s.

De nationale weerdienst heeft een aanbesteding uitgegeven waarop zowel Marokkaanse als buitenlandse bedrijven kunnen reageren. De aanbesteding heeft betrekking tot de uitvoering van een studie naar het opzetten van een tsunami-waarschuwingssysteem.

Lees ook: Marokko bedreigd door mega tsunami

De opening van de offertes zal op dinsdag 21 juni 2022 plaatsvinden volgens bronnen van Le360. De studies zullen een geschatte investering vergen van 1,5 miljoen dirham. De winnaar van de aanbesteding krijgt 14 maanden om de studies uit te voeren.

Volgens dezelfde bronnen moet een rapport worden opgesteld over het tsunami-risico waaraan Marokko is blootgesteld, zodat kan worden geoordeeld over de nut van een dergelijk waarschuwingssysteem voor het koninkrijk. Er moet ook rekening worden gehouden met de huidige internationale praktijken om tsunami’s te bestrijden.

Lees ook: Tsunami’s en stijgende zeespiegel bedreigen Marokko

Marokko is niet beschermd tegen tsunami’s. Volgens een onderzoek van Spaanse wetenschappers heeft de zeebreuk van Averroès, in de Zee van Alborán, het vermogen om een ​​tsunami te veroorzaken die ook Marokko zou kunnen treffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team