Zoeken

Marokko in top 30 van landen met een goede reputatie

7 juli 2021 - 15:00 - Marokko

©

Uit een enquête van het Marokkaanse Koninklijk Instituut voor Strategische Studies (IRES) blijkt dat het koninkrijk nog altijd een goed imago heeft in het buitenland. Op 1 juli heeft het instituut de resultaten van dit onderzoek gepubliceerd.

Het is de zevende keer dat IRES in samenwerking met de Reptrak Company dit onderzoek heeft uitgevoerd. Volgens de website EcoActu zijn de ondervragingen waarop het onderzoek is gebaseerd uitgevoerd in januari en maart van dit jaar. Het doel van de enquête is om te bepalen wat er zowel binnen als buiten Marokko wordt gezien als de sterke en zwakke punten van het koninkrijk. De directeur van het IRES, Mohammed Tawfik, vertelt dat Marokko over het algemeen nog steeds een positief imago heeft.

Lees ook: Marokko bij landen met beste kwaliteit van leven

Waar de respondenten voor het eerste onderzoek in 2015 nog afkomstig waren uit 18 landen, is dat aantal uitgebreid naar 25 landen voor deze editie van de studie. Net als zes jaar geleden zijn er inwoners uit Australië, Spanje, Nederland, Zweden, België, Zuid-Korea, China, India, Brazilië, Chili, Mexico, Turkije, Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia, Egypte en Israël ondervraagd. Dit jaar zijn er respondenten uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Duitsland, Japan, Italië, de Verenigde Staten en Rusland bijgekomen. De vragen van de enquête hadden betrekking op 17 verschillende criteria die waren onderverdeeld in drie categorieën.

Volgens Tawfik is uit alle zeven enquêtes naar voren gekomen dat Marokko behoefte heeft aan het creëren van een sterk internationaal merk. Ook moet er een communicatiestrategie komen waarmee Marokko nadrukkelijker aandacht geeft aan de sterke punten die het voor verschillende doellanden te bieden heeft. Dit zou de reputatie van het koninkrijk wereldwijd nog verder kunnen verbeteren.

Lees ook: Marokko vreedzaamste land van Noord-Afrika

Daarnaast is uit het onderzoek van IRES gebleken dat Marokko in de top-30 staat van landen met de beste reputatie bij de G7-landen (Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Canada, Japan, Italië, de Verenigde Staten) en Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team