Zoeken

Marokkaanse expats gevraagd te helpen bij economisch herstel

3 januari 2022 - 17:40 - Marokko

©

De oostelijke regio van Marokko is zwaar getroffen door de Covid-19 crisis. Marokkanen uit de hele wereld wordt gevraagd te helpen bij het economisch herstel.

De oostelijke regio van Marokko staat bekend om zijn migratiestromen en uitwisselingen met de andere kant van de Middellandse Zee, meldt L’Economiste. Veel mensen in Europa helpen financieel en sturen massaal deviezen naar het land van herkomst.

Lees ook: Sterke stijging van geldtransfers Marokkaanse diaspora uitgelegd

Deze geldovermakingen werden besproken in een webinar georganiseerd door het Collectief van verenigingen voor de ontwikkeling van de oosterse regio in Europa (CADOE) en de Mohammed I universiteit in Oujda (UMP).

Tijdens deze bijeenkomst hebben de deelnemers besloten een aantal acties te ondernemen om de ontwikkeling van de regio te ondersteunen. Tot eind januari 2022 zullen wekelijkse rondetafelconferenties worden georganiseerd. Daarnaast zal op 26 februari 2022 in Oujda een internationaal colloquium worden gehouden over de bijdrage van Marokkaanse expats aan het economisch herstel van het oostelijke deel van het land. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om de ontwikkelingsprogramma’s te stimuleren en de belanghebbenden te mobiliseren, aldus de krant.

Lees ook: Overdrachten Marokkaanse diaspora bereiken absoluut record

De voorzitter van de vereniging CADOE, Abdelkader Hassini, zei bij deze gelegenheid dat "Marokko in het buitenland over een enorme rijkdom aan kennis en vaardigheden beschikt. Mensen die in het Oosten geboren zijn, zijn bereid bij te dragen tot het economisch succes. Ze voelen zich meer geëngageerd en zijn daartoe ook financieel in staat".

Bladna.nl