Zoeken

Marokko: teleurstelling na verlies in kwartfinale Afrika Cup

1 februari 2022 - 18:20 - Sport

©

In Marokko wordt de uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de kwartfinales van de Afrika Cup tegen Egypte (1-2) zeer negatief onthaald. De gevoelens zijn gemengd en gaan van teleurstelling tot frustratie en verdriet.

"We zijn gewend aan frustraties", vertelde een Marokkaanse supporter die de wedstrijd bekeek in een café in Rabat, aan EFE. Marokko slaagde er opnieuw niet in verder te komen dan de kwartfinales, een vloek die de Atlas Leeuwen achtervolgt sinds de Afrika Cup 2004.

Lees ook: Fouzi Lekjaa kreeg klap tijdens vechtpartijen na Marokko-Egypte

De Marokkaanse fans, gekleed in hun nationale kleuren, waren zeer enthousiast bij het begin van de wedstrijd en vierden met gejuich het Marokkaanse doelpunt gescoord vanaf de strafschopstip door Sofiane Boufal. De euforie veranderde echter snel in teleurstelling toen Egypte terugkwam in de wedstrijd en een tweede doelpunt maakte in de extra tijd.

Lees ook: Marokko tegen Egypte in kwartfinale Afrika Cup

"Onze spelers zijn moe en mentaal gestrest door het gelijkspel en het spel van Salah", legde een fan uit die de wedstrijd in een café volgde. Na de nederlaag van de Atlas Leeuwen was de ontgoocheling duidelijk zichtbaar op de gezichten van de Marokkaanse supporters.

Bladna.nl