Zoeken

Marokko gaat strijd aan met elektriciteitsdiefstal

19 april 2022 - 17:00 - Economie

©

Met het oog op het vandalisme van elektrische installaties en de diefstal van elektriciteit, wil de Marokkaanse dienst voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE) voorzorgsmaatregelen nemen door een reeks maatregelen te treffen.

De directeur-generaal van de ONEE, Abderrahim El Hafidi, heeft de parlementsleden statistieken voorgelegd waaruit blijkt dat van 2013 tot eind februari van dit jaar, 93.733 gevallen van elektriciteitsdiefstal zijn gemeld. Dit heeft de elektriciteitsmaatschappij ongeveer 375 miljoen dirham gekost.

Lees ook: Marokko: drones om elektriciteitsleidingen te controleren

Om dit verschijnsel tegen te gaan, heeft de ONEE een reeks maatregelen aangekondigd om installaties en apparatuur te beschermen. Zo worden onder meer bewakingscamera’s geïnstalleerd en worden transformatoren en hun toevoerleidingen mechanisch beveiligd.

Bovendien installeert de ONEE nieuwe digitale meters en een geavanceerd beheersysteem voor de nieuwste generatie prepaidmeters, waarbij El Hafidi opmerkt dat ook de invoering van slimme meters wordt overwogen.

Lees ook: Marokko loopt inkomsten mis door elektriciteitsdiefstal

De verantwoordelijke drong ook aan op de herziening van de ONEE-verordeningen en de steun van de gerechtelijke autoriteiten om schendingen op het gebied van de elektriciteits- en drinkwatervoorziening doeltreffend en snel te bestraffen en de medewerkers beter te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team