Zoeken

Marokko stopt productie Heineken bier

20 september 2023 - 19:00 - Economie

©

De Marokkaanse Drankenmaatschappij (SBM) heeft aangekondigd het licentiecontract voor de productie en distributie van producten van het Nederlandse merk Heineken, dat in december afloopt, niet te verlengen.

"SBM kondigt aan dat haar licentiecontract voor de productie en distributie van het merk Heineken in december 2023 zal eindigen, naar wederzijds verlangen van beide partners," zegt een verklaring van het Marokkaanse bedrijf. De verkoop van Heineken-producten vertegenwoordigt 17% van de bedrijfsomzet, benadrukt de verklaring. SBM verzekert dat dit percentage zal worden overgenomen door de "historische merken" van het bedrijf en dat het niet vernieuwen van dit contract "geen impact" zal hebben op de omzet in 2023.

Lees ook: Belgische Marokkaan brouwt eerste Marokkaanse tripelbier

"Dit is een nieuw hoofdstuk voor SBM. Tijdens dit partnerschap hebben we van elkaar geleerd. SBM heeft flink geïnvesteerd in de opleiding van haar teams en beschikt over industriële middelen die voldoen aan de normen. Al meer dan 100 jaar bieden wij onze consumenten Marokkaanse bieren aan die gebrouwen en gebotteld zijn in onze fabriek in Casablanca," reageert Sébastian Yves-Ménager, algemeen directeur van de groep.

Lees ook: Marokko host eerste bierfestival

In Marokko is alcoholconsumptie verboden. Maar de verkoop ervan is toegestaan in door de staat goedgekeurde etablissementen. De autoriteiten voeren een felle strijd tegen de verkoop en consumptie van vervalste alcohol. In mei stierven een tiental mensen in Meknes na het drinken van vervalste alcohol in een café. De 67-jarige eigenaar en een 17-jarige werknemer werden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team