Zoeken

Marokkaans elftal: Rachid Benmahmoud ontslagen?

23 februari 2024 - 12:00 - Sport

©

Rachid Benmahmoud, assistent-bondscoach van het Marokkaans elftal, zou het slachtoffer zijn geworden van de hervormingen die door de Marokkaanse voetbalbond worden aangebracht.

Geruchten wijten het ontslag van Rachid Benmahmoud aan de teleurstellende prestaties van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup in 2023, waar ze in de achtste finale werden uitgeschakeld. Sommigen beweren zelfs dat Benmahmoud al in gesprek is met Wydad Casablanca.

Lees ook: Veranderingen in technische staf Marokkaans elftal?

De Marokkaanse voetbalbond ontkent echter deze geruchten. "Rachid Benmahmoud is een belangrijk lid van de technische staf en Walid Regragui (bondscoach) heeft veel vertrouwen in hem," aldus een bron binnen de bond aan Le360.

Regragui zelf benadrukte in een recent interview de noodzaak van een nieuwe dynamiek binnen het team, zowel bij de spelers als bij de staf.

Lees ook: Marokko als één man achter bondscoach Walid Regragui

De komende twee oefenwedstrijden tegen Angola (22 maart) en Mauritanië (26 maart) in het Grote Stadion van Agadir zullen cruciaal zijn in de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Marokko zit in Groep E met Zambia, Tanzania, Niger en Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team