Zoeken

Marokko: sterke daling toerisme door coronavirus

9 maart 2020 - 13:42 - Economie

©

De toeristische sector in Marokko is hard getroffen door de gevolgen van de coronavirus uitbraak in de wereld. Het koninkrijk verliest deze maand naar verwachting 100.000 toeristen.

Medias24 sprak onder meer met een verantwoordelijke van Royal Air Maroc. "We waren in een opwaartse trend met een zeer sterke groei van twee cijfers vergeleken met 2019. Maar nu gaat de activiteit sterk achteruit in vergelijking met vorig jaar.", aldus de verantwoordelijke van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij. Volgens deze bron is het nog te vroeg om juiste cijfers te geven, maar zal het verlies waarschijnlijk tientallen miljoenen dirhams bereiken.

Een lid van de ministeriële crisiseenheid bevestigt dat de maand maart een negatief invloed zal hebben op de toeristische aankomsten en overnachtingen. "Het ministerie van Toerisme wil op dit moment niet over de situatie communiceren om paniek onder hoteliers te voorkomen.", aldus de bewindsman, die bevestigt dat deze maand 100.000 minder toeristen in Marokko worden verwacht. Ook werden in Marrakech al 10.000 boekingen geannuleerd.

Als er niet snel een oplossing komt voor het coronavirus, dan bestaat er volgens het regeringslid geen twijfel over het feit dat de toeristische sector hard geraakt zal worden met minstens één miljoen minder overnachtingen van buitenlandse toeristen. De sector hoopt nu vooral dat de situatie geen invloed zal hebben op het lokaal toerisme dat goed is voor 30 procent van alle overnachtingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team