Zoeken

Toerisme: Marokko denkt al na het coronavirus

11 april 2020 - 17:00 - Economie

©

Het toerisme in Marokko is één van de meest getroffen sectoren door de internationale sanitaire crisis, met miljarden aan verliezen. Dat bericht de Nationale Confederatie van Toerisme (CNT).

De sector terug op gang krijgen is een prioriteit voor toerismeprofessionals, die al nadenken over de maatregelen die moeten worden getroffen na de coronavirus pandemie.

Voor het merendeel van de professionals is het nog te vroeg om over een herlancering van de sector te spreken. "Toch is het tijd om de verschillende opties te bestuderen", meent Othmane Chérif Alami, baas van Atlas Voyages. Voor hem moet Marokko de trends op de toeristische markten en de grensbewegingen volgen, want "een herstel van de sector zal afhangen van de opening van de grenzen en de luchtvaartcapaciteit". De expert is ervan overtuigd dat het toerisme binnen 3 tot 5 jaar zijn groei zal hervatten.

Voor Hamid Bentahar, voorzitter van de regionale raad voor toerisme in Marrakech, is het "nog te vroeg om over een herstel te spreken en is de gezondheid van Marokkanen belangrijker".

Rachid Dahmaz, voorzitter van de raad in Agadir, stelt van zijn kant dat het noodzakelijk is dat nu al wordt nagedacht over na de crisis. Voor hem moet er aandacht zijn voor het nationaal toerisme met aantrekkelijke prijzen en voor het internationaal toerisme door reisprofessionals en luchtvaartmaatschappijen bij te staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team