Zoeken

Volledig gevaccineerde wereld-Marokkanen in quarantaine gehouden

11 juli 2021 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Gevaccineerde reizigers van de B-lijst mogen in Marokko hun ‘quarantaine-hotel’ niet verlaten. De bewakers van deze hotels weigeren hen te laten vertrekken, ondanks de inwerkingtreding van de nieuwe voorwaarden voor binnenkomst in het koninkrijk, die gevaccineerden van de B-lijst vrijstellen van quarantaine.

Wereld-Marokkanen reageren met onbegrip en verbijstering op deze blokkering. Eén van hen waarschuwde de autoriteiten van het ministerie belast met Marokkanen die in het buitenland wonen voor een opheldering van de situatie, meldt Media24. Het gaat om een Marokkaan uit Bahrein die volledig gevaccineerd is en verblijft in één van de door de Marokkaanse autoriteiten aangewezen hotels in Casablanca.

"Vanmorgen, na de inwerkingtreding van de nieuwe voorwaarden, wilden wij (een groep mensen in dezelfde situatie) het hotel verlaten om naar onze families te gaan. Het hotel was bereid om ons uit te checken en terug te betalen voor de resterende nachten, maar de veiligheidsagenten verhinderden ons om dit te doen," zei hij.

Hij voegt eraan toe dat "zij beweren geen officiële melding te hebben ontvangen die hen in staat stelt om ons uit het hotel te laten, en dat deze nieuwe besluiten geen betrekking op ons hebben".

Volgens dezelfde bron "deed het probleem zich ook voor in andere hotels in Casablanca, waar ruzies zijn uitgebroken en de beveiliging is versterkt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team