Zoeken

Marokko en Spanje bereiden zomeroperatie ’Marhaba 2014’ voor

28 maart 2014 - 19:16 - Marokkanen in het buitenland

©

Op een paar maanden van de zomervakantie, beginnen Marokkaanse en Spaanse autoriteiten met de voorbereidingen van de Marhaba 2014 operatie. Afgelopen vrijdag vond hierover een voorbereidende vergadering plaats in Marrakech.

De zomeroperatie Marhaba staat dit jaar opnieuw gepland van 15 juni tot 15 september. Tijdens de meeting werden de problemen van de vorige zomeroperatie besproken en naar nieuwe oplossingen gezocht.

Persagentschap EFE meldt dat een nieuwe meeting in de komende weken in Madrid zal worden gehouden. Het nieuw programma wordt dan gepresenteerd.

Verschillende instellingen werken jaarlijks samen aan de Marhaba zomeroperatie, of in het Spaans ’Operación Paso del Estrecho’. In Spanje worden de Rode Kruis, de civiele bescherming, de politie, de Guardia civil en de Verkeersdienst ingezet.

In Marokko zorgt de Mohammed V Stichting voor de zomeroperatie tijdens dewelke jaarlijks ruim 2 miljoen Marokkanen vanuit hun verblijfsland naar Marokko reizen.

De Stichting zorgt voor rustplaatsen en informatiebureau’s in Europa (Almeria, Algeciras, Sète en Genua), en in Marokko (Tanger, Nador, Al Hoceima, Bab Sebta, Larache, Taourirt, Gueznaya, Tazaghine en Ras El Ma) alsook op de luchthavens van Casablanca en Oujda.

Vorig jaar begaven zich 2.333.586 mensen (+16,5%) met 580.597 voertuigen (+14,1%) via Spanje naar Marokko. Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team