Zoeken

Zomeroperatie 2015: Spanje installeert nummerplaatlezers

31 mei 2015 - 20:44 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse verkeersdienst DGT gaat vanaf juni nummerplaatlezers plaatsen op de wegen die door Marokkaanse vakantiegangers tijdens de zomervakantie worden gebruikt. De maatregel is volgens de Spaanse autoriteiten bedoeld om de toestroom van vakantiegangers en buitenlandse auto’s beter te beheren.

Kentekenlezers zullen onder meer worden geïnstalleerd op de A-7 snelweg richting Almeria, een van de meest drukke wegen tijdens de zomeroperatie ’Paso del Estrecho’. De toestellen zullen op 15 juni in werking treden.

Na een laatste meeting met de Marokkaanse autoriteiten op maandag 1 juni, zal Spanje de genomen beslissingen ten uitvoer brengen. Zo werd onder meer besloten om vijf veerboten in te zetten tussen Almeria en Marokko. In de drukste periode, de eerste week na het einde van de Ramadan, wordt een zesde boot voorzien.

De DGT waarschuwt Marokkaanse vakantiegangers: controles zullen niet alleen in Almeria maar ook in de rest van het land worden uitgevoerd. Opgelet dus voor overbeladen auto’s!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team