Zoeken

Marokko verslaat Spanje: Youssef Enriquez Lekhedim (Yusi) kiest Marokkaans elftal

3 september 2023 - 11:00 - Sport

©

Youssef Enriquez Lekhedim, bijgenaamd "Yusi", de 17-jarige linksback van Real Madrid, heeft Spanje de rug toegekeerd en gekozen om de kleuren van Marokko te verdedigen.

"Trots om voor het eerst te worden opgeroepen om met het Marokkaans elftal te spelen," schreef Yusi in een Instagram-post, vergezeld van een foto van hem in het shirt van de Atlas Leeuwen. Yusi werd op 7 oktober 2005 in Madrid geboren uit een Spaanse vader en een Marokkaanse moeder en heeft zowel de Spaanse als de Marokkaanse nationaliteit. In juni woonde hij in Rabat een wedstrijd bij van de Atlas Leeuwen tegen Kaapverdië, die eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Lees ook: Yusi, de andere binational die Marokko "wil stelen" van Spanje

De beslissing van de 17-jarige speler komt na de keuze van Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona, om voor Spanje te spelen. Onder druk van de Spaanse media heeft de 16-jarige Yamal vrijdag positief gereageerd op de oproep van Roja-coach Luis de la Fuente. Hij zal als gevolg op 8 september tegen Georgië en op 12 september tegen Cyprus spelen.

Lees ook: Walid Regragui’s reactie op zaak Lamine Yamal

Marokko en Spanje hebben de afgelopen jaren een felle strijd gevoerd om binationale spelers aan te trekken, meldt AS, verwijzend naar Abde Ezzalzouli, de aanvaller van FC Barcelona, en Munir El Haddadi, de aanvaller van UD Las Palmas. Beide spelers werden onophoudelijk onder druk gezet om voor Spanje te kiezen. Maar ze gaven niet toe aan de druk en kozen uiteindelijk voor de Atlas Leeuwen.

Bladna.nl