Zoeken

Spanning tussen Spanje en Marokko door Lamine Yamal

11 september 2023 - 17:00 - Sport

©

De keuze van Lamine Yamal om voor Spanje te spelen in plaats van voor Marokko, veroorzaakt spanningen tussen de twee landen, die samen met Portugal kandidaat zijn voor de organisatie van het WK 2030.

Spanje en Marokko zijn verwikkeld in een harde strijd om voetballers met een dubbele nationaliteit voor zich te winnen. Het geval van Lamine Yamal illustreert de rivaliteit tussen de voetbalbonden van beide landen. De jonge speler van FC Barcelona, geboren in Catalonië uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaans-Guinese moeder, heeft ervoor gekozen om voor Spanje uit te komen.

Lees ook: Barcelona zet miljard euro in op Lamine Yamal

Deze keuze lijkt spanningen te veroorzaken tussen Marokko en Spanje. Marokko zou het moeilijk hebben met deze beslissing en oordeelt dat Yamal het voorbeeld van Achraf Hakimi had kunnen volgen. Hakimi is in Madrid geboren en heeft voor de Spaanse jeugdelftallen gespeeld, maar koos uiteindelijk voor de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Lamine Yamal: "Dit is waarom ik niet voor Marokko heb gekozen"

De rivaliteit tussen de Spaanse en Marokkaanse voetbalbonden is niet beperkt tot Yamal. Marokko heeft ook interesse in Brahim Diaz, de middenvelder van Real Madrid. De FRMF wil hem overtuigen om voor het Marokkaans elftal te spelen, net als andere spelers met een dubbele nationaliteit zoals Abdessamad Ezzalzouli, El Jabari en recentelijk Yusi.

Bladna.nl