Zoeken

Marokko en Spanje bespreken handelsdouane in Sebta

20 augustus 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokko en Spanje "blijven werken" aan de voorwaarden voor de opening van een handelsdouanepost aan de grens van Tarajal in Sebta.

In de gezamenlijke verklaring die na afloop van de ontmoeting tussen Pedro Sanchez en Mohammed VI op 7 april in Rabat werd afgelegd, bevestigden beide partijen opnieuw hun verbintenis tot de "volledige normalisering van het verkeer van personen en goederen", met inbegrip van "passende mechanismen voor douane- en personencontroles aan de land- en zeegrenzen", aldus de krant El Faro de Ceuta.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: producten die vanuit Marokko naar Europa mogen worden meegenomen

"Wij zijn ervan overtuigd dat dit de meest doeltreffende manier is om illegale handel of smokkel een halt toe te roepen. Wij delen deze prioriteit met Marokko," aldus bronnen die nauw betrokken zijn bij de lopende onderhandelingen. Zij benadrukken dat het proces "geleidelijk" zou verlopen, zoals dat het geval was met de heropening van de landgrenzen in Sebta.

Lees ook: Handelsdouane Melilla al 4 jaar gesloten, geen vooruitzicht op heropening

Momenteel tracht de belastingadministratie "de nodige infrastructuur op te bouwen en het nodige personeel aan te werven zodat de invoering zo spoedig mogelijk kan plaatsvinden". De datum voor de opening van het douanekantoor is nog niet vastgesteld. Het is echter bekend dat het een regionale aangelegenheid zal zijn "om de doorvoer van producten tussen de twee aangrenzende regio’s te vergemakkelijken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team