Zoeken

Lange files aan grens Melilla, Marokkaanse diaspora boos

15 juni 2024 - 21:10 - Marokko

©

Honderden Marokkanen die in het buitenland wonen, staan vast aan de grens van Melilla met Marokko. Ze willen Eid ul-Adha vieren en hun zomervakantie doorbrengen in het koninkrijk, maar worden geconfronteerd met lange wachtrijen en vertragingen bij de grensovergang Beni Ensar.

De vakantiegangers, die in Melilla en andere Spaanse steden of Europese landen wonen, klagen over de trage afhandeling van het verkeer aan de grens van Beni Ensar. De vertragingen zouden te wijten zijn aan nieuwe controlemaatregelen die door de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten zijn ingevoerd bij de grensposten Beni Ensar in Melilla en Tarajal in Ceuta, meldt Rue20.

Lees ook: Marhaba 2024: chaos in haven Algeciras

Als gevolg hiervan zijn veel Marokkanen die ervoor hebben gekozen om via Melilla naar Marokko te reizen in het kader van de Operatie Marhaba, genoodzaakt om urenlang de rij en onder de zon te wachten ​​voordat ze de grens kunnen oversteken. Geërgerd door deze situatie zijn veel reizigers die in de enclave wonen naar huis teruggekeerd, in afwachting van normalisatie van het verkeer aan de grens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team