Zoeken

Marokkaanse agent liet migranten grens Melilla over

25 maart 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een agent van de Marokkaanse veiligheidsdiensten en een Spaanse agent die gestationeerd waren bij de grens van Melilla, zijn gearresteerd omdat ze migranten hebben laten passeren in ruil voor duizenden euros.

De twee agenten worden ervan beschuldigd de paspoorten van de migranten opzettelijk niet te hebben gecontroleerd bij de grens van Bni Nsar. Ze kregen daarvoor per migrant een bedrag van 7000 euro, aldus bronnen dichtbij het dossier tegenover La Razón. De Guardia Civil van Melilla doet onderzoek naar de zaak en sluit nieuwe arrestaties niet uit. De Marokkaanse en Spaanse agenten zijn gearresteerd dankzij de politiesamenwerking tussen beide landen, aldus een lokale Marokkaanse bron.

Lees ook: Migrant vliegt met paraglider naar Melilla (video)

De Marokkaanse veiligheidsdiensten zouden "waardevolle informatie hebben verstrekt aan hun Spaanse collega’s over de betrokkenheid van sommige elementen van de Spaanse veiligheidsdiensten bij criminele netwerken", aldus dezelfde bron. Volgens het onderzoek van de bevoegde diensten van beide landen hebben "leden van het netwerk dat betrokken is bij illegale immigratie, geldbedragen ontvangen tussen 70.000 en 100.000 dirham per persoon".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team