Zoeken

Inwoners Melilla gediscrimineerd door Marokko?

2 juli 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Spaanse journalist Ignacio Cembrero heeft melding gemaakt van een ongelijke behandeling aan de grens tussen Spanje en Marokko. Volgens hem hebben de inwoners van Melilla te maken met zeer lange wachttijden (tot wel 10 uur), terwijl Marokkanen die uit Europa aankomen de grens in een dik uur passeren.

In een artikel schrijft de journalist over de ontevredenheid van Spaanse reizigers tijdens de Marhaba-operatie. Hij legt uit dat de Regeringsdelegatie in Melilla heeft erkend dat "het gebrek aan vlotheid aan de Marokkaanse kant van de grens te wijten is".

Lees ook: Voorrang voor Europese Marokkanen aan grens met Melilla

De inwoners van Melilla hebben slechts één rijstrook tot hun beschikking om de grens over te steken, naast bagagebeperkingen. Enkelen van hen verzamelden zich voor een protestactie in Bni Nssar om "het einde van de misbruiken" en het vertrek van regeringsafgevaardigde Sabrina Moh te eisen.

Lees ook: Marhaba 2023: zware verkeersopstopping in Melilla

Als reactie hierop heeft de regeringsdelegatie in Melilla vrijdag aangekondigd dat er tussen Spanje en Marokko een overeenkomst is bereikt om een tweede rijstrook aan de grens voor de inwoners van Melilla te openen. Verder heeft Sabrina Moh de reizigers aangemoedigd om protesten aan de Marokkaanse kant van de grens te organiseren, om hun eisen direct aan de Marokkaanse regering kenbaar te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team