Zoeken

Marokko bedreigt Spanje door bootwrak

10 november 2019 - 12:50 - Marokko

©

Het wrak van de Assalama boot, die jaren geleden in de haven van Tarfaya in het zuiden van Marokko zonk, is een ecologische ramp voor de regio.

De boot is eigendom van de Spaanse rederij Naviera Armas. Marokko eist al ruim tien jaar van het bedrijf uit de Canarische eilanden dat het wrak wordt weggehaald.

Canariasenred bericht dat vissers uit Tarfaya de autoriteiten hebben gewaarschuwd. Ze beschouwen de situatie als een "ecologische ramp" en vragen aan het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Vervoer om maatregelen te treffen.

Het schip zou namelijk "gevaarlijke giftige stoffen vrijmaken die de mariene rijkdom bedreigen", aldus een verklaring van de ontevreden vissers in een brief aan minister Abdelkader Amara. Het schip heeft ook negatieve gevolgen voor het imago van Tarfaya als toeristische bestemming.

De Assalama voer tussen Tarfaya en Puerto del Rosario in Fuerteventura toen het werd verrast door een storm. Het schip raakte op een halve mijl van de haven vast en ligt er nog steeds. Het vaartuig werd 41 jaar lang door de rederij gebruikt.

Tijdens een ontmoeting tussen Spaanse en Marokkaanse autoriteiten zou Marokko hebben doen verstaan dat het wrak moest worden weggehaald, of dat er geen overeenkomsten meer met de Canarische Eilanden zouden worden gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team