Zoeken

Marokko: jongeren krijgen 2000 dirham aan steun

14 december 2021 - 11:20 - Economie

©

Vanaf 2022 zal de Marokkaanse regering haar belofte nakomen om ouderen een vergoeding van 400 dirham toe te kennen en jongeren een inkomen te geven van 2000 dirham, in ruil voor werk en diensten.

De Marokkaanse regering kondigt aan dat haar financiële steunprogramma realiteit wordt en preciseert dat de maatregel, waarin de begrotingswet 2022 voorziet, bedoeld is om de armoede het hoofd te bieden. Er zal steun worden verleend aan ouderen en werklozen die door de coronacrisis werden getroffen.

Lees ook: Zeven op tien jonge Marokkanen willen naar Europa emigreren

In zijn toespraak tijdens het programma "Ontmoeting met de pers", kondigde minister Nizar Baraka van Infrastructuur en Water aan, dat dit deel uitmaakt van het Forsa-programma (kans) dat voorziet in de toekenning van 50.000 gegarandeerde kredieten zonder voorafgaande voorwaarden, voor haalbaarheidsstudies de projecten van jongeren.

Lees ook: Marokkaanse jeugd houdt van Marokko maar droomt van een toekomst in het buitenland

In dezelfde geest heeft de regering ook besloten om de begroting van het Compensatiefonds te verhogen en heeft zij de douanerechten op de invoer van tarwe geschrapt om de prijsstabiliteit te handhaven, zegt de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team