Zoeken

Spanje vraagt hulp aan Marokko

18 november 2019 - 21:20 - Marokko

©

Spanje heeft hulp gevraagd aan Marokko om de grenzen met Sebta en Melilla te beveiligen tijdens de installatie van nieuwe bewakingscamera’s.

De Spaanse autoriteiten hebben onlangs de omstreden scheermesprikkeldraad tussen de enclaves en de rest van Marokko laten weghalen. Deze wordt vervangen door moderne bewakingscamera’s.

Maar volgens Spaanse media zal de installatie van de camera’s meerdere weken in beslag nemen. De grens is daardoor veel kwetsbaarder voor groepsbestormingen. Dezelfde bronnen berichten dat Madrid als gevolg daarvan aan Rabat hulp heeft gevraagd om de grenzen in de komende maanden extra te beveiligen.

De Spaanse autoriteiten zullen daarnaast ook een beroep doen op Gunnebo Iberia en Thales Spanje, die respectievelijk gespecialiseerd zijn in elektronische beveiliging en in computersystemen voor de luchtvaart-, defensie- en beveiligingssectoren. Bovendien zal de aanwezigheid van de Guardia Civil en de politie bij de grensovergangen worden versterkt.

Minister Abdelouafi Laftit van Buitenlandse zaken ontmoette onlangs zijn Spaanse ambtsgenoot om over de samenwerking in de strijd tegen de illegale immigratie te spreken. Spanje vroeg toen ook al aan Marokko om de samenwerking nog te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team