Zoeken

Marokkaanse voetbalbond schorst voetbalofficials

29 december 2022 - 10:00 - Sport

©

Twee zaalvoetbal- en één voetbalfunctionaris, die verdacht worden van het vervalsen van documenten, zijn bestraft door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Op basis van vernietigende verslagen uit het onderzoek naar verschillende dossiers, heeft de ethische commissie van de Marokkaanse voetbalbond besloten de functionarissen te schorsen en te bestraffen.

Lees ook: Meerdere clubs streng gestraft door Marokkaanse voetbalbond (lijst)

Zo is voorzitter Abdenbi Riad van de club Annasr Riadi uit Settat, voor 2 jaar geschorst omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan "vervalsing van de handtekening en wijziging van de artikelen van een contract voor beroepsvoetbal". Tijdens deze periode mag Riad geen enkele activiteit uitoefenen die verband houdt met voetbal, aldus een verklaring van de FRMF.

De algemeen secretaris van dezelfde club, Oussama Riad, werd om dezelfde redenen bestraft met dezelfde sanctie. Naast deze beslissingen zal de club een boete van 10.000 dirham moeten betalen aan de voetbalbond.

Lees ook: Marokkaanse international wint zaak, club moet 4 miljoen euro betalen

Khalid El Khalabi, secretaris-generaal van de voetbalclub Majd Al Wifaq Riadi in Fez, is ook geschorst gedurende twee jaar wegens de vervalsing van een officieel document en het zich toe-eigenen van een in organieke besluiten vastgelegde identiteit. Naast deze sanctie werd hem ook een boete van 15.000 dirham opgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team