Zoeken

Fouzi Lekjaa licht keuze Abdessamad Ezzalzouli toe

3 januari 2022 - 11:29 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF), licht de beslissing van de Marokkaanse speler Abdessamad Ezzalzouli toe. De Barça-spits koos er namelijk zelf voor om zich niet aan te sluiten bij de Atlas Leeuwen voor de Afrika Cup2022, nadat hij de Spaanse nationaliteit verkreeg.

De Marokkaanse bondscoach had Ezzalzouli opgeroepen om deel te nemen aan de Afrika Cup, maar de aanvaller stuurde op donderdag een brief naar de Marokkaanse voetbalbond, waarin hij het aanbod afsloeg en schreef er de voorkeur aan te geven om zich bij het Spaans elftal aan te sluiten. De verandering van zijn sportieve nationaliteit vond plaats vlak nadat hij zijn Spaanse nationaliteit had verkregen. "Ik heb drie keer met Laporta en Xavi gesproken over de situatie van Abdessamad en zijn deelname aan de Afrika Cup en de beslissing om niet deel te nemen komt niet van de club, maar van de speler zelf," vertelde FRMF-voorzitter Fouzi Lekjaa aan 2M.

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli kiest toch voor Spanje

Lekjaa zei dat hij contact heeft opgenomen met de 20-jarige speler, nadat hij de brief had ontvangen. "Ik heb afgelopen donderdag contact opgenomen met Ezzalzouli. Hij vroeg me uitstel tot maart om te beslissen voor welk land hij zou spelen. Ik heb hem gezegd dat ik hem dat niet kan garanderen, omdat de coach hem nu nodig heeft voor de Afrika Cup," voegde de FRMF-baas eraan toe.

Lees ook: Abde Ezzalzouli krijgt Spaanse nationaliteit

Met andere woorden, de jonge speler afkomstig uit Beni Mellal heeft zijn kans om de kleuren van Marokko te verdedigen mogelijk verspeeld. Bovendien waarschuwde de coach van de Atlas Leeuwen de internationals eerder al: "Als de speler niet komt opdagen, betekent dit dat zijn inzet voor de nationale ploeg niet sterk genoeg is. [...] Ik kan weigeren iemand op te nemen die een oproep negeert, zelfs als er druk vanuit de clubs bestaat. Dan nog kan hij afscheid nemen van het nationale team".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team