Zoeken

Marokko: nieuwe regels voor rekrutering imams

8 mei 2021 - 16:20 - Marokko

©

De minister van Habbous en Islamitische Zaken, Ahmed Toufiq, heeft in een verklaring nader toelichting gegeven over de nieuwe selectieprocedure voor imams in het koninkrijk.

In een antwoord op een vraag van de Istiqlal-fractie in het Huis van Raadsleden, probeerde minister Toufiq de onduidelijkheden over de vernieuwde procedure voor het opleiden en selecteren van imams op te helderen. Zo meldde hij dat de naam van het accreditatiecertificaat (Tazkiya) dat wordt uitgegeven aan goedgekeurde imams is veranderd in "kwalificatiecertificaat".

In de nieuwe procedure is het niet langer het ministerie van Habbous en Islamitische Zaken dat bepaalt waar imams aan moeten voldoen en de kandidaten selecteert. Voortaan wordt dit uitbesteed aan lokale raden die in samenspraak met het raadgevende orgaan Sharifian Dahir de nieuwe imams zal selecteren en benoemen.

In het kader van deze hervormingen hebben Marokkaanse imams onlangs de kans gekregen om een hogere administratieve functie te krijgen. Sommige gecertificeerde imams zullen hiervoor een examen af moeten leggen en anderen zullen worden benoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team