Zoeken

Marokko gaat hotel- en reiskosten Marokkanen terugbetalen

9 mei 2020 - 16:00 - Economie

©

Marokkanen die vanwege coronacrisis van een reeds geboekte vliegtuigticket of hotel hebben moeten afzien, zullen via de overheid een terugbetaling kunnen ontvangen.

Een wetsontwerp werd in die zin aan het Marokkaanse parlement en de regering voorgelegd. Het doel is de rechten van de klanten te garanderen en de druk op dienstverleners die het door de pandemie financieel moeilijk hebben te verlichten.

Gedupeerde klanten zullen volgens de tekst recht hebben op een terugbetaling voor reizen en hotels die tussen 20 maart en 30 september 2020 werden geboekt.

Klanten zullen eerst een voucher voorgesteld krijgen. Daarmee zullen ze een nieuw of verblijf in een periode van drie maanden na het einde van de noodtoestand kunnen boeken zonder extra kosten. Voor vliegtickets zal de voucher slechts vijftien dagen geldig zijn.

In het de tekst wordt ook rekening gehouden met de kleine bedevaart. Mensen die reeds hun ticket hadden geboekt voor de Omra, krijgen negen maanden om een nieuwe reis te boeken. Wie dat niet wenst kan een terugbetaling aanvragen. De Staat zal getroffen bedrijven financieel steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team