Zoeken

Marokko: dit is de reden voor het vertrek van Heineken

25 september 2023 - 11:00 - Economie

©

Vanaf 2024 zal het biermerk Heineken niet meer verkrijgbaar zijn op de Marokkaanse markt. Dit hebben de Nederlandse biergigant en de Marokkaanse drankenmaatschappij SBM besloten. De Marokkaanse groep wil zich meer richten op de promotie van lokale producten.

"SBM, een aan de beurs van Casablanca genoteerd bedrijf en leider in bierproductie in Marokko, kondigt het einde aan van haar licentiecontract voor de productie en distributie van Heineken-producten in december 2023. Beide partners hebben gezamenlijk besloten deze relatie niet voort te zetten", aldus een verklaring van de Marokkaanse groep.

Lees ook: Marokko stopt productie Heineken bier

In 2022 vertegenwoordigden Heineken-producten 17% van SBM’s totale verkoop, stelt de verklaring. Deze verkoop zal worden overgenomen door historische merken van de Castel-groep, die sinds 1949 door consumenten "erkend" en "gewaardeerd" zijn. SBM wil hiermee doorgaan met het promoten van lokale producten. Ook wordt benadrukt dat het einde van de productie van Heineken bier "geen impact zal hebben op de resultaten van het financiële jaar 2023".

Lees ook: Marokkaans bier wil Spaanse markt veroveren

"Al meer dan 100 jaar bieden we onze consumenten Marokkaanse bieren aan die gebrouwen en gebotteld zijn in onze brouwerij in Casablanca. Met volledige steun van onze aandeelhouders en de Castel-groep ben ik zeer optimistisch over de toekomst en ons vermogen om door te groeien... We zullen nooit stoppen met het tevredenstellen van onze klanten en het verdedigen van de ’Made in Morocco’", reageerde Sébastien Yves-Ménager, CEO van de Castel-groep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team