Zoeken

Marokko zorgt voor record aantal bezoekers op Brussels Airport

18 april 2023 - 22:00 - Wereld

©

Het aantal passagiers op Brussels Airport (Brussel-Zaventem) steeg in maart 2023 met 42% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is deels te danken aan Marokko, een van de tien meest bezochte bestemmingen vorige maand.

Het aantal passagiers dat in maart vertrok vanuit Brussels Airport bedroeg 1.603.565, een stijging van 42% ten opzichte van maart 2022. Het aantal passagiers dat in transit vertrok vanaf Brussels Airport vertegenwoordigde meer dan 17%, een stijging van 84% ten opzichte van vorig jaar.

Lees ook: Royal Air Maroc verhoogt aanbod Tanger-Brussel-Amsterdam

Deze prestaties bevestigen "de hervatting van het intercontinentale verkeer en de positie van Brussels Airport als belangrijk knooppunt voor Brussels Airlines en haar intercontinentale en Europese partners van Star Alliance", aldus de Belgische luchthaven.

Lees ook: België: verhoging ticketprijzen voor Marokko

Deze goede prestaties zijn mede te danken aan de meest bezochte landen in maart. Bovenaan de top 10 staat Spanje, gevolgd door Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zwitserland. Portugal, Turkije en Marokko sluiten de top tien af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team