Zoeken

Marokko, populaire bestemming op Brussels Airport

13 augustus 2022 - 10:20 - Wereld

©

Brussels Airport heeft een recordgroei gerealiseerd met een volumestijging van 81% ten opzichte van 2019. Dit is het beste resultaat sinds de pandemie. Marokko is één van de meest populaire bestemmingen.

Brussels Airport blijft in de lift zitten. Eind juli had de luchthaven 2.223.105 passagiers verwerkt, wat neerkomt op 81% van het volume van vóór de pandemie. Het resultaat is "beter dan verwacht", aldus het management donderdag. Deze sterke groei is te danken aan het herstel van de vakantiemarkt en de passagiers van deze zomer.

Lees ook: TUI beschuldigd van "verpesten" vakantie Marrakech

In de vrachtsector daarentegen is de activiteit in de betrokken periode teruggelopen, met een daling van het vrachtvolume met 14% ten opzichte van het voorgaande jaar, benadrukte de door Belga geciteerde bron.

Spanje, Turkije, Italië, Griekenland, Marokko, Portugal, Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waren de meest bezochte landen. Vooral Griekenland, Marokko, Turkije en de Verenigde Staten presteerden goed. Toch werd deze tendens negatief beïnvloed door een aantal annuleringen ten gevolge van stakingen of personeelstekorten. Ook het late herstel van de markten in Azië speelde een rol, aldus het management.

Lees ook: Brussels Airport-woordvoerster Ihsane deelt vakantietips

Het aantal vluchten bedroeg in totaal 18.203. Dit is een daling van 19% ten opzichte van 2019. Tenslotte werd een historisch record van gemiddeld 151 passagiers per vlucht opgetekend, tegenover 137 drie jaar eerder, benadrukt dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team